Badana Yaptırmak İçin En Doğru Zaman Nedir
Badana yaptırmak için en doğru zaman nedir? Eskiler evi gösteren boyasıdır derlerdi ve her yıl, evlerinin boya badanasını ihmal etmez, belirli aralıklarla yaparlar ya da yaptırırlardı.
Günümüzde özellikle teknolojik ilerlemeler ile birlikte boya sektöründe de çok önemli gelişmeler yaşanmış ve yaşanmaya devam etmektedir. Gerek boya çeşitlerinde gerekse boya kalitesinde geçmişe kıyasla çok önemli artışlar sağlanmıştır.
Bugün, bundan yirmi yıl öncesine nazaran artık yüzlerce çeşit renk ve tarzda dış cephe boyası, iç cephe boyası ve ev boyaları üretilebilmektedir. Bu kadar farklı boya rengi ve boya çeşidini düşününce kafanızın karışması, hangisini ne zaman kullanmanız gerektiği konusunda kafanızda yüzlerce sorunun uçuşması gayet normal.
Bizler Team® Tadilat ve Dekorasyon Hizmetleri olarak kafanızdaki tüm bu soruların yanıt bulması için firmamız bünyemizde çalışan profesyonel arkadaşlarımızla birlikte hizmetinizdeyiz.
Evinizin çok kirlendiğini söyleyen ve çocukların duvarlara çizdikleri sanat eserlerini artık duvarda değil de resim defterinde görmek isteyen eşinizin ısrarlarını kıramadınız ve evinizi boyamaya karar verdiniz. Peki, boya ve badana yaptırmak için en doğru zaman nedir? Genellikle yaza temiz bir evde girmek üzere boya işlemi kışın bitiminden sonra ilkbahar aylarında yapılır.
Bunun temel nedeni geçmiş dönemlerde üretilen boyaların gerek kötü bir kokuya sahip olmalarından gerekse kuruma zamanlarının çok uzun zaman almasından dolayı kapı pencerenin açık tutulması suretiyle evin havalandırma ihtiyacından kaynaklanmaktaydı.
Fakat boya üretiminde sağlanan teknolojik gelişmeler boyadaki kötü kokuların ve kuruma zamanının minimize edilmesini sağlamıştır. Kısacası günümüzde mevcut boyalar ile her mevsim boya yapmak artık mümkündür.
Buna rağmen boya badana uygulamasının 5 ile 35 derece sıcaklıklar arasında yapılması daha iyi sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Ayrıca yağmurlu havalarda yapılacak boya uygulamalarının artmış nemden dolayı ev içinde boyanın kuruma süresini, dış cephe uygulamalarında ise su ile temas edecek boyanın kendi özelliklerini kaybetmesine neden olacağı unutulmamalıdır.
Yağmurlu havada boya yapılır mı? Konusu buradan ulaşacağınız makalede geniş olarak ele alınmıştır.
Su Bazlı Boya Ve Plastik Boya Karşılaştırılması
Evinizi boyama tarihine karar verdikten sonra karşınıza çıkan ilk soru plastik boya mı yoksa su bazlı boya mı kullanacağınız dır. Su bazlı boyaların içlerinde bulunan silikon sayesinde siline bilmelerine karşın plastik boyaların silinememesi bu iki boya arasındaki temel farklılıktır.
Diğer bir faklılık ise plastik boyalar nefes alırken yani daha sağlıklı iken su bazlı boyaların nefes alma özelliklerinin bulunmamasıdır. Su bazlı ve plastik boyalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak üzere sitemizde yer alan Su Bazlı ve Plastik Boya Karşılaştırması konulu makalemize buradan ulaşabilirsiniz.
Boya alırken nelere dikkat etmelisiniz
Bundan sonra en iyi ev boyası çeşitlerinin hangisi olduğunu ve boya alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirlemelisiniz. Burada boya yapılacak yüzeyin durumu son derece önemlidir.
Zira sıvalı, pürüzlü ve öncesinde boya uygulaması yapılmış yüzeyler için mat ürünler kullanılmak suretiyle bu pürüzlü görüntünün engellenmesi sağlanırken pürüzsüz ve zımparalanmış bir yüzey içinse daha parlak ve ipek mat boyaların tercih edilmesi duvarlarınızın güzelliğini ortaya çıkaracaktır.
Diğer boya markaları göz önünü alındığında gerek kalitesi, boya renkleri ve gerekse bütçeye uygunluğu açısından Polisan Home Cosmetics, Dyo ve Marshall diğer ürünlere kıyasla bir adım öne çıkmaktadır.
Boya seçiminde bu ve benzeri pek çok maddeyi alt alta sıralamak mümkündür. En İyi Ev Boyası Çeşitleri ile ilgili tüm bilgileri elde edebilmeniz için hazırlamış olduğumuz makaleye buradan ulaşabilirsiniz.
Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları
Artık boyanın türüne, rengine ve markasına karar verdiniz. Bundan sonraki aşama evinizin boyanması yani boya uygulamasının duvarlar üzerine yapılmasıdır. Aldığınız boya ne kadar kaliteli olursa olsun iyi bir uygulama yapılamaz ise evinizin görüntüsü istediğiniz gibi olmayacaktır.
Bu bakımdan firmamız çalışanlarından profesyonel yardım alabilirsiniz. Boya uygulamasını kendiniz yapmanız durumunda öncelikli olarak kesme diye tabir edilen duvar ve tavan birleşimlerini, kapı pencere kenarlarını bir fırça ile boyamanız ve iz kalmasını engellemek üzere boya kurumadan rulo ile boyaya devam etmeniz gerekir.
Rulonun çok fazla boya kabına daldırılmaması rulo üzerine boyanın az miktarda emdirilmesi, rulonun duvara tarama yapılarak sürülmesi, ilk katın ince ikinci katın ise daha kalın bir boya tabakası şeklinde tatbik edilmesi boya yapmanın diğer püf noktaları olarak ifade edilebilir.
Boya uygulaması ile ilgili bu ve benzeri bilgilere Boya Badana İşleri yazımızı incelemek suretiyle ulaşabilir evinizin boya kalitesini çok daha fazla artırabilirsiniz.
Sadece boya badana yaptırmak konusunda değil bunun yanında Alçıpan İşleri, Pimapen Pvc Kapı ve Pencere, Parke Döşeme, Boya Badana İşleri, Çatı İşleri, Mermer Granit İşleri, Alüminyum Doğrama, Sıhhi Tesisat İşleri, Seramik Döşeme, Kartonpiyer İşleri, Mutfak Banyo Tadilatı, Demir Doğrama işleriniz ile ilgili olarak da firmamıza ait HİZMETLERİMİZ web sayfamızı ziyaret edebilir ve tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.